logo

Katere so prednosti izdelave spletne strani po meri?

datum objave: 04.07.2024

avtor: LAMA Strategies

V digitalnem svetu je spletna stran pogosto prvi stik, ki ga imajo potencialne stranke ali naročniki z vašim podjetjem, zato je pomembno, da je ta kar se da dober.

Zaradi stroškovne učinkovitosti se mnogi podjetniki odločajo za uporabo platform kot so Wordpress ali Wix, ki ponujata številne predloge. Te se zdijo hitra in poceni rešitev, a nas ta v primerjavi z izdelavo spletne strani po meri, na dolgi rok lahko stane boljših rezultatov in konverzij.

Katere pa so ključne prednosti izdelave spletne strani po meri?

Najprej, kakšno izdelavo spletne strani po meri imamo v mislih. To je stran, ki nam jo v skladu z našo tržno nišo, ciljno populacijo, splošno digitalno pristnostjo našega podjetja in poslovnimi načrti oz. cilji, najprej oblikuje oblikovalec. Ta razume načela dobre uporabniške izkušnje, skupaj z vizualnimi in estetskimi pravili. Glede na prototip, ki ga pripravi UX/UI oblikovalec, spletno stran razvije spletni razvijalec oz. programer, v za to primernem programskem jeziku. Kot to lahko naredimo v sodelovanju z LAMA Strategies. ;)

Torej, katere so ključne prednosti izdelave spletne strani po meri?

UNIKATNOST IN PRILAGAJANJE BLAGOVNI ZNAMKI

Spletna stran po meri je oblikovana posebej za vaše podjetje, kar pomeni, da bo popolnoma usklajena z vašo blagovno znamko, vizijo, vrednotami, ter nagovarjala vašo ciljno publiko. S tem lahko ustvarite močno identiteto blagovne znamke, ki izstopa in pritegne pozornost vaših obiskovalcev.

Pozor! Na drugi strani so predloge pogosto generične in ne omogočajo zadostne stopnje prilagodljivosti.

BOLJŠA UPORABNIŠKA IZKUŠNJA

Spletna stran, ki je oblikovana po meri upošteva specifične potrebe in želje vaših obiskovalcev in potencialnih strank. To vključuje intuitivno navigacijo, smiselno postavitev in jasno strukturo vsebine. V kolikor ima vaša spletna stran boljšo uporabniško izkušnjo, se bo obiskovalec na njen zlahka znašel, bolj verjetno pa je tudi, da bo opravil želeno interakcijo (npr. nakup izdelka).

Pozor! Predloge imajo običajno omejeno prilagodljivost uporabniške izkušnje, kar tudi omeji učinkovitost spletne strani.

blog slika

UČINKOVITEJŠA SEO OPTIMIZACIJA

Spletna stran po meri je načeloma bolje optimizirana za iskalnike. UX oblikovalci in razvijalci pomembna načela SEO optimizacije vključijo že v fazi oblikovanja in razvoja. Bolje SEO optimizirana spletna stran bo dosegla višje uvrstitve na iskalnikih, s tem pa tudi več organskega prometa in več potencialnih strank.

Pozor! Predloge pogosto niso SEO optimizirane, kar vpliva na slabšo vidljivost spletne strani.

HITREJŠE NALAGANJE SPLETNE STRANI

Hitro nalaganje spletne strani je ključnega pomena za dobro uporabniško, zmanjša delež uporabnikov, ki prehitro in brez interakcije zapustijo spletno stran, s tem pa poveča stopnjo konverzij. Spletna stran po meri je v primerjavi z predlogami, ki vsebujejo nepotrebne funkcije in vtičnike, mnogo hitrejša.

DOLGOROČNA VREDNOST IN VZDRŽEVANJE

Čeprav se začetna investicija v spletno stran po meri, zdi višja, se na dolgi rok pogosto bolj izplača. Ta je bolj prilagodljiva in enostavna za nadgradnje ter vzdrževanje, kar pomeni, da boste imeli manj težav in stroškov z njenim upravljanjem v prihodnosti.

Pozor! Na drugi strani predloge pogosto zahtevajo več truda in časa za prilagoditve in posodobitve.

SISTEM ZA UPRAVLJANJE VSEBINE (CMS) PO MERI

Sistem za upravljanje vsebine je ključnega pomena za enostavno posodabljanje spletne strani. Po meri lahko razvijemo prilagodljiv CMS, ki je zasnovan izključno na podlagi vaših potreb in omogoča upravljanje vsebine brez tehničnega znanja. Tako lahko hitro in enostavno dodate nove vsebine, kot so na primer blog vsebine, novice, ali izdelki.