logo

Kaj lahko naredite sami, da bo vaša spletna stran bolje prodajala?

datum objave: 04.07.2024

avtor: LAMA Strategies

Uspešnost spletne strani ni odvisna le od kakovosti izdelkov in storitev, ki jih ponujate, temveč od uporabniške izkušnje, ki jo vaša spletna stran zagotavlja obiskovalcem.

V današnjem blog zapisu z vami delimo nekaj enostavnih korakov, s katerimi lahko pripomorete k uspešnosti vaše spletne strani, s tem pa tudi k višji stopnji konverzij oz. prodaje.

ODSTRANITE NEPOTREBNE FUNKCIJE

Manj je več, zato kritično presodite, kateri podatki so ključni in kateri zgolj smetijo spletno stran. Osredotočite se na bistvene funkcionalnosti, ki podpirajo vaš prodajni proces, saj lahko preobremenjena spletna stran z nepotrebnimi funkcijami,

hitro zmede ali odvrne obiskovalce.

UPORABITE BARVE SVOJEGA PODJETJA

Celostna grafična podoba je pomembna tudi na spletni strani, zato se poslužujte svojih barv in tako poskrbite za konsistentnost in profesionalnost. S tem boste pripomogli k uspešnemu oblikovanju identitete vaše blagovne znamke.

REDNO TESTIRAJTE DELOVANJE SPLETNE STRANI

Redno testiranje spletne strani je ključnega pomena za zagotovitev brezhibnega delovanja. S tem lahko hitro odkrijete in odpravite morebitne tehnične težave, kot so nedelujoči gumbi ali povezave.

blog slika

POSKRBITE ZA KLJUČNE INFORMACIJE

Prepričajte se, da so ključne informacije o vašem podjetju, kot so npr. kontaktni podatki in ponudba, jasni in na vidnem mestu. Obiskovalcem spletne strani omogočite, da hitro najdejo želene informacije, ki so lahko ključne pri njihovi odločitvi, ali se bodo odločili za vaše izdelke oz. storitve ali ne.

UPORABITE KAKOVOSTNE FOTOGRAFIJE

Kakovostne fotografije pomagajo k dojemanju podjetja kot profesionalnega ter verodostojnega in s tem povečajo zaupanje obiskovalcev v vašo blagovno znamko.

Povečanje konverzij na spletnih straneh zahteva trud in čas, veliko krat pa lahko odločajo naštete malenkosti. Z naštetimi koraki ob vaša spletna stran postala prijaznejša uporabnikom, s tem pa tudi uspešnejša pri doseganju vaših poslovnih ciljev.